Haar tattoo

Haar tattoo

Heeft u er al eens van gehoord? Een haar tattoo of haar tatoeage? Steeds meer mensen met haaruitval kiezen hiervoor. En dit doen ze niet zomaar. Het voordeel van een haar tattoo is dat u direct resultaat heeft van de behandeling. Daarnaast is deze behandeling goed te combineren met een haartransplantatie. Omdat het nog een relatief nieuwe behandeling betreft, zijn er nog veel vragen over deze behandeling. We zullen de FAQ (veel gestelde vragen) met u bespreken.

Hoe werkt een haar tattoo?

Bij een haar tattoo worden met een speciaal hiervoor ontwikkeld apparaat pigmenten in de hoofdhuid ingebracht. Er wordt op deze manier een geschoren look nagebootst. Door puntjes te tatoeëren, lijken dit net stoppels. Omdat er meerdere behandelingen worden uitgevoerd voor een optimaal resultaat, kan er een 3D effect worden bereikt. Meestal zijn er 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Er kan worden gekozen voor permanente pigmenten of semi-permanente pigmenten. Als u er zeker van bent dat u het resultaat wilt behouden van de haar tatoeage, kunt u het beste kiezen voor permanente pigmenten.

Is een haar tattoo pijnlijk?

Een haar tattoo is in principe niet pijnlijk. In het begin is het meestal vrijwel geheel pijnloos. Het is mogelijk dat het gevoel aan het einde van de behandeling vervelend begint te worden. In hoeverre het zetten van de haar tatoeage pijn doet, is ook afhankelijk van de gevoeligheid van uw huid, de pijngrens en de persoon die u behandelt.

Wat kost een haar tattoo?

De kosten van een haar tattoo kunnen sterk verschillen. Net als bij een haartransplantatie geldt: hoe groter het gebied dat moet worden behandeld, hoe hoger de kosten zullen zijn. Bij een haartransplantatie wordt vaak gekeken naar het benodigde aantal grafts. Bij een micro haar pigmentatie behandeling wordt gekeken naar het aantal zones die behandeld moeten worden. Iedere kliniek gebruikt hiervoor zijn eigen methode. Meestal wordt er onderscheid gemaakt van 1 tot 4 zones of maximaal 1 tot 7 zones. Een haar tattoo kost gemiddeld tussen de €500 en €4.000. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal te behandelen zones en de kliniek waarvoor u kiest. De ene kliniek is namelijk flink duurder dan de andere. Het kan daarom interessant zijn om de haar tattoo kosten te vergelijken bij verschillende klinieken. Let op dat het wel heel belangrijk is dat u kiest voor een goede en ervaren kliniek.

Waar vind ik haar tattoo ervaringen?

Omdat het nog een relatief nieuwe behandeling betreft, zijn er nog niet zo veel haar tattoo ervaringen te vinden als bijvoorbeeld haartransplantatie ervaringen. De haartransplantatie behandeling is namelijk al veel vaker uitgevoerd dan de haar tatoeage behandeling. Op onder andere het forum Haarweb zijn echter diverse ervaringen met haar tatoeage te vinden. Let op dat zowel de positieve als negatieve ervaringen over haar tattoos interessant kunnen zijn om te bestuderen. Hier kunt u namelijk veel van leren.