Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen

FUE CT haartransplantatie.

FUE CT haartransplantatie.

dean saunders haartransplantatie

Wellicht twijfelt u tussen een micro haar pigmentatie behandeling en een haartransplantatie. Het is dan erg interessant om de micro haar pigmentatie voordelen tegen de micro haar pigmentatie nadelen af te wegen. Daarnaast zullen ook de voor- en nadelen ten opzichte van een haartransplantatie besproken worden. Let op dat een MHP behandeling een haartransplantatie niet hoeft uit te sluiten. Dit is andersom ook niet het geval. Als u er voor kiest om een haartransplantatie te ondergaan, kunt u later altijd nog een MHP behandeling ondergaan. Als u er in eerste instantie voor hebt gekozen om een MHP behandeling te ondergaan, kan een haartransplantatie in veel gevallen het resultaat nóg mooier maken.

De micro haar pigmentatie voordelen

Om de micro haar pigmentatie voordelen uit te kunnen leggen, is het belangrijk dat u weet hoe een MHP behandeling precies in zijn werk gaat. Tijdens een micro haar pigmentatie behandeling worden er pigmenten in de huid ingebracht. Dit gebeurt met een heel dun naaldje en speciaal hiervoor ontwikkelde pigmenten. Dankzij deze pigmenten is het mogelijk om haarstoppels na te bootsen. Dergelijke haarstoppels worden één voor één op het hoofd nagebootst. Dit is voor de behandelaar een zeer intensieve klus, welke vaak de hele dag duurt. Afhankelijk van het te behandelen gebied, is de MHP specialist gemiddeld zo’n 4 tot 8 uur bezig met een behandeling. Voor een optimaal resultaat zijn er meestal 3 behandelingen nodig. Het gaat hierbij om 2 volledige behandelingen en vervolgens een touch-up. De derde behandeling duurt daarom meestal wat minder lang.

De belangrijkste micro haar pigmentatie voordelen:

  • Vrijwel direct resultaat.
  • De behandeling is vaak goedkoper dan een haartransplantatie.
  • Het resultaat kan ook mooi zijn als er onvoldoende donorgebied is voor een haartransplantatie.

De nadelen van een micro haar pigmentatie behandeling

Wanneer u kiest voor deze ingreep, zijn er ook een aantal nadelen aan de behandeling verbonden. De belangrijkste micro haar pigmentatie nadelen:

  • Er kan meestal maar één kapsel worden gedragen, de shaven look.
  • Iedere 2 tot 5 jaar moet er een ‘touch-up’ behandeling worden gedaan.
  • Er zijn veel klinieken die niet voldoende kwaliteit leveren, om een mooi resultaat te krijgen.

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Om te kunnen bepalen wat beter voor u is, een micro haar pigmentatie behandeling of een haartransplantatie, is het belangrijk om te bepalen wat u mooi vindt. Houdt u van de geschoren look? Dan kan een micro haar pigmentatie behandeling een goede optie zijn. Heeft u nog voldoende donorgebied voor een mooi haartransplantatie resultaat? Dan kunt u er voor kiezen om een haartransplantatie te ondergaan. Als u twijfelt, kunt u er voor kiezen om bij zowel een micro haar pigmentatie kliniek als een haartransplantatie kliniek op consult te komen. De micro haar pigmentatie voordelen en nadelen kunnen dan worden afgewogen tegen de haartransplantatie voordelen en nadelen.