Micro haar pigmentatie

Micro haar pigmentatie

Er worden continu nieuwe behandelingen ontwikkeld tegen haaruitval. Heeft u al eens gehoord van micro haar pigmentatie? Steeds meer mensen kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling. Deze behandeling is geschikt als behandeling om haaruitval te camoufleren. Het is ook mogelijk om deze behandeling te combineren met een haartransplantatie. Micro haar pigmentatie is daarnaast ook geschikt om littekens op het hoofd mee te behandelen. Het gaat hierbij wel om littekens die zich binnen de behaarde oppervlakten bevinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een FUT haartransplantatie litteken. Als u een micro haar pigmentatie behandeling overweegt, waar moet u dan op letten? En hoe werkt deze behandeling? Dit zijn veel voorkomende vragen, waar we u graag bij helpen.

Hoe werkt een micro haar pigmentatie behandeling?

Wanneer u kiest voor een micro haar pigmentatie behandeling, worden er met een dunne naald pigmenten in de hoofdhuid ingebracht. Deze pigmenten kunnen variëren van kleur. In principe is deze behandeling daarom geschikt voor iedere haarkleur.

Er worden met een speciaal micro haar pigmentatie apparaat stoppeltjes nagebootst. Tijdens de behandeling worden duizenden stoppeltjes gezet. Meestal zijn er 3 behandelingen nodig. Door iedere keer met een andere kleur pigment te werken, wordt er een 3D-effect gemaakt. Afhankelijk van de huid zijn er soms 3 hele dag behandelingen nodig of 2 hele dag behandelingen en een zogenaamde touch-up.

De micro haar pigmentatie behandeling is uitermate geschikt voor een ‘geschoren look’ of ‘shaven look’. De behandeling wordt soms afgeraden als er sprake is van haar dat langer is dan 5 centimeter. Er moet bij deze ingreep altijd rekening worden gehouden met de ontwikkeling van de haaruitval.

Verschillende andere termen voor micro haar pigmentatie

Er bestaan een groot aantal verschillende termen voor de micro haar pigmentatie behandelingen. Omdat dit verwarrend kan zijn, hebben we voor u een aantal termen op een rijtje gezet:

  • Micro hair pigmentation
  • Tricopigmentatie
  • Haar tatoeage of haar tattoo
  • Scalp pigmentatie
  • Haar pigmentatie

Micro haar pigmentatie combineren met haartransplantatie

Sommige mensen kiezen er voor om een haartransplantatie te combineren met een micro haar pigmentatie behandelingen. Er kunnen verschillende redenen zijn om dit te doen. Het is mogelijk dat de optische dichtheid van het haar na de haartransplantatie niet hoog genoeg is. Dit is soms het geval als er onvoldoende donorgebied is om het hele hoofd mee te behandelen. Met de micro haar pigmentatie behandeling kan er voor worden gekozen om de minuscule MHP littekentjes te behandelen. Er kan dan meer haar worden getransplanteerd. Het is daarnaast dus ook mogelijk om de hoofdhuid te behandelen, waardoor het contrast tussen het haar en de hoofdhuid kleiner wordt. Hierdoor lijkt het haar voller.

Micro haar pigmentatie ervaringen

Er zijn online veel micro haar pigmentatie ervaringen te vinden. Opvallend is dat er zowel positieve als negatieve ervaringen te vinden zijn. Als u deze ingreep overweegt, is het belangrijk om te kiezen voor een goede en ervaren micro haar pigmentatie kliniek.