Micro hair pigmentation

Micro hair pigmentation

De micro hair pigmentation behandeling is zeer geschikte als u last heeft van haaruitval. Mensen kiezen vooral voor deze behandeling als er sprake is van vergevorderde haaruitval. Wanneer iemand namelijk last heeft van veel haarverlies, in combinatie met een slecht donorgebied, is een haartransplantatie niet altijd een optie. Bij een haartransplantatie worden namelijk haren van de ene plek naar de andere plek getransplanteerd. Als er niet genoeg haar is om te kunnen transplanteren, wordt het ontvangstgebied niet gevuld met voldoende haar. Hierdoor zal het resultaat tegenvallen. Dit is een belangrijke reden van veel mensen om eerst tijdens een consult te laten bepalen of iemand geschikt is voor een haartransplantatie behandeling. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ook worden uitgelegd welke resultaat er mag worden verwacht van de behandeling.

Hoe werkt micro hair pigmentation?

Als u kiest voor een micro hair pigmentation behandeling, raden wij de shaven look aan. Dit is een kapsel, waarbij het haar altijd erg kort wordt gehouden. Er worden tijdens een micro hair pigmentation behandeling namelijk stoppels nagebootst. U kunt er voor kiezen om dit te doen met een permanent pigment of met een semi-permanent pigment. Wanneer u kiest voor een permanent pigment, moet u jarenlang van het resultaat kunnen genieten. Afhankelijk van uw huid, hoeveel u in de zon zit en een aantal andere factoren, is er één keer in de 2 tot 5 jaar een zogenaamde touch-up nodig om het resultaat mooi te houden.

Bij de micro hair pigmentation behandeling worden er pigmenten in de hoofdhuid ingebracht. Op deze manier worden haarstoppels nagebootst. Er worden vaak meer dan 10.000 haarstoppels nagebootst op de hoofdhuid. Dankzij deze behandeling lijkt het dan net alsof u uw haar kort geschoren heeft, maar dat u nog wel veel haar heeft.

Er zijn meestal 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Na iedere behandeling zal er namelijk wat uitstoot door de huid plaatsvinden. Hierdoor is het resultaat direct na de behandeling donkerder dan hoe het resultaat uiteindelijk zal zijn. Houd hier rekening mee tijdens de behandeling. Daarnaast zal er iedere keer met een ander pigment worden gewerkt, waardoor er een zogenaamd 3D effect onstaat.

Verschillende termen voor micro hair pigmentation

De term micro hair pigmentatie is niet de enige term die voor deze behandeling gebruikt wordt. Andere veel gebruikte termen zijn:

  • Micro haar pigmentatie
  • Haar pigmentatie
  • Tricopigmentatie
  • Scalp pigmentatie
  • Haar tattoo of haar tatoeage

Micro hair pigmentation ervaringen

Het is verstandig om altijd eerst te zoeken naar micro hair pigmentation ervaringen, voordat u besluit deze behandeling te ondergaan. Of u nu op vakantie gaat, een product wilt kopen, een haartransplantatie wilt ondergaan of iets anders wilt doen, dankzij ervaringen kunt u een beter beeld krijgen van het product of de dienst. Er zijn onder andere op Haarweb diverse micro hair pigmentation ervaringen te vinden. Let op dat zowel de positieve als negatieve ervaringen met micro har pigmentation interessant kunnen zijn. Dankzij de negatieve ervaringen kunt u wellicht bepaalde klinieken mijden. Dankzij de positieve ervaringen is het eenvoudiger om specifieke klinieken te selecteren.