Waarschuwing straks verplicht voor cosmetische ingrepen

Waarschuwingen voor het gevaar van roken of om mensen te wijzen op de risico’s van beleggen kennen we al enige tijd. Maar nu komt er een nieuwe waarschuwing bij. Mensen dienen gewezen te worden op de risico’s van cosmetische ingrepen.

Waarschuwing straks verplicht voor cosmetische ingrepen

Waarschuwing straks verplicht voor cosmetische ingrepen

Binnenkort moeten alle reclames die gemaakt worden voor zulke ingrepen, zoals een neuscorrectie of een borstvergroting, verplicht deze tekst laten zien:

“Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.”

Het kan namelijk goed misgaan bij ingrepen die je laat doen om jezelf mooier te maken. De waarschuwing is een van de maatregelen die minister Schippers (Volksgezondheid) neemt om de veiligheid van mensen te beschermen die zoiets doen.

ZIE OOK: Strengere regels voor cosmetische ingrepen

Een andere maatregel is een overheidswebsite met betrouwbare informatie over dit soort ingrepen. Ook scherpt de bewindsvrouw de wet aan, zodat behandelingen zoals het injecteren of laseren van het gezicht alleen nog door bevoegde artsen en therapeuten mag worden gedaan.

Al vanaf deze zomer zijn de waarschuwingen in de reclames te zien.

Reactie Kliniekaanbiedingen: “Dit is een goede ontwikkeling binnen de branche. De kwaliteit, ervaring en betrouwbaarheid van klinieken staat voorop, hier zet Kliniekaanbiedingen.nl zich al jaren voor in. Daarnaast is het belangrijk dat men zich bewust is van de eventuele risico’s van cosmetische behandelingen. Daarnaast voldoet het resultaat niet altijd aan de verwachtingen. Om onze steun te betuigen zal Kliniekaanbiedingen.nl de waarschuwing direct mee gaan nemen op de website. Zo leveren wij onze bijdrage aan de aanstaande wet- en regelgeving”.

Bron: RTL-nieuws