Een tatoeage verwijderen is één van de meest gevraagde en uitgevoerde behandelingen in de cosmetische chirurgie. Tegenwoordig kunnen tatoeages worden weggelaserd zonder dat er beschadigde huid achterblijft.
Aanbiedingen ontvangen van de beste klinieken
Ontvang binnen 3 werkdagen persoonlijke aanbiedingen met 5%-35% korting!
GRATIS EN GEHEEL VRIJBLIJVEND – Binnen 1 minuut ingediend!
Populairste onderwerpen
Tatoeage verwijderen - veelgestelde vragen
Duur van de behandeling | 5 - 30 minuten |
---|---|
Hoe lang duurt het voordat ik naar huis kan? | Vrijwel direct na de behandeling |
Hoeveel mensen vinden het na afloop de moeite waard? | 85% |
Prijsindicatie per behandeling | €50 - €300 per behandeling (afhankelijk van grootte en kleur van tattoo) |
Populaire behandelmethodes | Laserbehandeling |
Gerelateerde behandelingen | Dermabrasie, moedervlek verwijderen, litteken verwijderen |
Een tatoeage verwijderen vergt meerdere behandelingen
Het verwijderen van een tatoeage zal, evenals het plaatsen van een tatoeage, enige pijn en andere ongemakken met zich meebrengen. De mate van pijn bij het verwijderen van een tatoeage is afhankelijk van het type behandeling. Het uiteindelijke resultaat zal onder andere afhangen van de behandeling en de staat van uw huid en huidskleur. Belangrijk om te weten is dat een tatoeage verwijderen van een gekleurde huid iets lastiger is en kan resulteren in witte vlekken op de huid.
Een tatoeage verwijderen heeft meerdere lasersessies nodig. Een tatoeage vakkundig en netjes in één lasersessie laten weghalen is echt onmogelijk. Afhankelijk van de tatoeage moet u rekenen op 8 tot 12 behandelingen. Een sessie zelf duurt niet lang. De rustperiode tussen twee sessies in duurt 12 weken. U bent dus meer dan een jaar bezig met het volledig verwijderen van een tatoeage. De behandelingen voor het verwijderen van de tatoeage sneller op elkaar laten volgen heeft geen nut. Uw lichaam heeft deze rustperiode immers nodig om de inkt af te voeren uit het lichaam.

Tatoeage verwijderen?
Tatoeage verwijderen: de verschillende behandelingen
Er zijn verschillende behandelingen voor het verwijderen van een tatoeage. De laserbehandeling is de meest voorkomende behandeling. Door de kracht van de intense lichtstralen die de laser uitzendt op de tatoeage wordt deze afgebroken en zal uw lichaam de afvalstoffen opruimen. Deze behandeling heeft een kleine kans op littekens en is effectief.
Dermabrasie is een methode waarbij de inkt door middel van het afschuren of afslijpen van de bovenste en middelste huidlagen verwijderd wordt. Hierdoor ontstaat er een nieuwe en verse huid. Deze behandeling vindt plaats onder een plaatselijke of algehele verdoving en wordt uitsluitend uitgevoerd door een arts.
Een kleine tatoeage verwijderen kan gedaan worden door het laten wegsnijden van de tatoeage. Ook voor grote(re) tatoeages kunt u voor deze behandelmethode kiezen, maar dan is een huidtransplantatie wel een noodzaak. Uiteraard gebeurt het tatoeages verwijderen door middel van wegsnijden nooit zonder verdoving. U zult er altijd een litteken aan overhouden, aangezien er gehecht moet worden.
Bij de prikpen techniek worden er zonder verdoving kleine gaatjes in de huid geprikt, waardoor de inkt naar buiten kan. Het resultaat is vaak al na één behandeling te zien. Hoe lang de behandeling duurt, hangt af van de grootte van de tattoo.
Nog een andere manier van tatoeage verwijderen is en ‘min- en pluspool’. Hierbij wordt naast uw tatoeage een minpool geplaatst. Vervolgens beweegt men met een pluspool heen en weer over de tatoeage. Hierdoor worden de moleculen van de inkt stukgeschoten en wordt uw opperhuid verwijderd. Het inktpigment van de tekening gaat in de korst zitten, die zich vormt. Wanneer de korst loslaat, is ook de tekening en kleur weg. Deze behandeling kan zonder verdoving gebeuren, maar omdat u uw huid eigenlijk verbrand wordt, is een goede nazorg essentieel!
Toekomst verwijderen tatoeages?
De techniek voor het tatoeage verwijderen wordt voortdurend doorontwikkeld. Eén van de nieuwe methodes wordt ‘tattoo erase’ genoemd. Bij deze behandeling wordt er een lichaamseigen vloeistof (kataderm) onder de huid gespoten waar de tatoeage pigmentjes zich bevinden. Door deze vloeistof wordt het lichaam gestimuleerd om de tatoeage pigmentjes af te stoten. Bij genezing van de huid zullen er korstjes ontstaan. Wanneer deze er afvallen, zal ook de inkt verdwijnen. Meer informatie over dit onderwerp? Zie de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie.
Gerelateerde onderwerpen: