De verwachte Cosmetische trends 2015

Dr. Norman Rowe is een gerenommeerd plastisch chirurg in New York. Hij stelde een top tien samen van wat volgens hem de trends in de plastische chirurgie in 2015 zullen worden. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de cosmetische trends 2015.

Cosmetische trends 2015

Cosmetische trends 2015.

Cosmetische trends 2015.

  1. Het gebruik van de zogenaamde minimaal invasieve (botuline toxine, fillers, foto-verjonging) en niet-chirurgische cosmetische behandelingen zal dit jaar blijven stijgen. In 2013 was er een toename van 10 procent van deze behandelingen volgens de American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS).
  2. Traditionele chirurgische ingrepen zullen ook blijven toenemen. Veel patiënten streven naar een langdurig en blijvend resultaat.
  3. Meer mensen zullen cosmetische chirurgie proberen om er goed uit te zien en concurrerend te blijven op de arbeidsmarkt. Mannen zien een operatie vaker als een belangrijk instrument om hen te helpen slagen.
  4. De spreiding van de leeftijdsgroep van diegenen die een cosmetische ingreep willen zal blijven groeien. Er komen dus meer jongere én oudere patiënten. Jongere patiënten zijn zich bewust van de belangrijke rol van de vroege anti-aging ingreep. Oudere patiënten werken steeds langer door en willen jeugdiger lijken op de werkvloer.
  5. Het gebruik van lichaamseigen vet zal blijven groeien.
  6. Proeven met lokaal botuline toxine zullen eind 2015, begin 2016 in de VS toegepast worden.
  7. Plastische chirurgie bestemmingen en vakanties (naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied) zullen blijven stijgen. Rowe wijst er wel op dat dit een riskante onderneming kan zijn in sommige onderontwikkelde landen.
  8. Nieuwe en krachtigere lasers zullen efficiënter in het gebruik zijn. Dat zal zijn invloed hebben op de behandelmethoden.
  9. Bil lifts en schaamlipcorrecties, die vaak gezien worden als niet-traditionele plastische chirurgie, blijven aan populariteit te winnen. Meer vrouwen willen door cosmetische chirurgie hun lichaam verbeteren, corrigeren, en aanpassen.
  10. In de VS is er bij etnische minderheden een sterke toename van de belangstelling voor cosmetische ingrepen te zien. Volgens ASAPS werden in 2013 ongeveer 22 procent van alle cosmetische ingrepen bij raciale en etnische minderheden uitgevoerd.