’In de kreukels’ wil taboe op botuline toxine doorbreken

Sophie Hilbrand’s ‘In De Kreukels’ haalt hoge kijkcijfers, en krijgt veel media- aandacht. In het programma duikt Hilbrand in de wereld van botuline toxine en fillers. Na een persoonlijke zoektocht van 8 weken besluit ze of ze haar ouder wordende uiterlijk accepteert, of zwicht voor de botuline toxine. In ieder geval constateerde ze dat er op het gebruik van botuline toxine en fillers nog steeds een taboe heerst. Hilbrand wil niet de weg plaveien voor botuline toxine-gebruik, maar er voor zorgen dat er iets makkelijker over gepraat wordt. Het taboe op het gebruik van botuline toxine moet volgens haar zo snel mogelijk doorbroken worden.

spuit botox

Botuline toxine nog steeds een taboe?

Karlijn Visser is journaliste én eigenaresse van agentschap Friends of the Brands. Daardoor werkt ze veel met celebrities. Ook wat haar betreft moet er meer openheid over botuline toxine-gebruik komen, “Ben je een voorstander van botox? Kom er dan gewoon voor uit als men er naar vraagt!”. Een celebrity die er openlijk voor uit komt is Linda de Mol. Zij sprak met Sophie Hilbrand openhartig over haar cosmetische ingrepen. Anderen willen dat liever niet vertellen.

Toen Sophie in de eerste aflevering op de rode loper aan een aantal actrices en presentatrices (alleen vrouwen!) vroeg of ze botuline toxine gebruikten, ontkende vrijwel iedereen. Die eerste aflevering zorgde meteen voor veel commotie. Een actrice die had toegegeven botuline toxine te hebben gebruikt, had Hilbrand gemaild dat ze het fragment toch liever niet in de uitzending wilde hebben. Vervolgens las Sophie de mail voor en klonk de tune van GTST. De kijker kon de conclusie trekken dat de enige GTST-actrice die aanwezig was botuline toxine had gebruikt en dat blijkbaar niet wilde vertellen. En dat Sophie Hilbrand dat toch eigenlijk wel wilde vertellen. Gevolg; soap-ster boos en gedreig met een rechtszaak.

‘In de kreukels’ werpt in ieder geval wat interessante vragen op, zoals of we het bestrijden van ouderdom moeten willen. En of, als we bijvoorbeeld botuline toxine gebruiken, dat ook moeten toegeven. Alle aandacht voor het Tv-programma heeft Sophie Hilbrand zelf nogal verbaasd, “ Het is grappig om te zien dat het onderwerp zoveel emoties oproept. Ik krijg ontzettend veel reacties van vrouwen die met het onderwerp worstelen”.

Bron: Metro