Tricopigmentatie

Tricopigmentatie

Er zijn verschillende manieren om iets aan kaalheid te doen. Heeft u al eens gehoord van de term tricopigmentatie? Dit is een ander woord voor micro haar pigmentatie. Tijdens deze behandeling wordt een pigment in de hoofdhuid ingebracht, met een hele dunne naald. Op deze manier worden stoppels gecreëerd. Het lijkt hierdoor net alsof u nog een volle bos met haar heeft, maar het haar bewust kort heeft geschoren. Overweegt u een dergelijke behandeling? Dan zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Er zijn namelijk zowel positieve als negatieve ervaringen met deze behandeling bekend.

Wat is tricopigmentatie precies?

In de inleiding van dit artikel is het al even kort uitgelegd. Tricopigmentatie is een techniek waarbij haarstoppels worden nagebootst. Vaak wordt er dan ook gesproken van de shaven look of geschoren look. Deze behandeling is in sommige gevallen ook geschikt om littekens mee te behandelen of om dun haar voller te laten lijken. De behandeling is echter het meest geschikt als het haar gemillimeterd wordt en er vervolgens wordt gekozen voor de shaven look. Deze behandeling heeft veel weg van een tatoeage, maar is niet hetzelfde. Er worden andere pigmenten gebruikt en andere naalden. Er worden permanente of semi-permanente pigmenten in de hoofdhuid ingebracht. Afhankelijk van de pigmenten waar u voor kiest, kunt u een jaar lang of voor altijd profijt hebben van een mooi micro haar pigmentatie resultaat.

Tricopigmentatie voordelen en nadelen

Wanneer de tricopigmentatie behandeling wordt vergeleken met de haartransplantatie behandeling, kunnen we verschillende voor- en nadelen noemen. De belangrijkste voordelen van de tricopigmentatie behandeling is dat er direct resultaat te zien is. Daarnaast is er sprake van een minimale hersteltijd. In principe kunt u vrijwel direct na de behandeling alles weer doen. Een nadeel van deze behandeling is dat u het haar altijd kort geschoren moet houden. U kunt het bestaande haar dat nog groeit niet lang laten worden, omdat het resultaat dan minder mooi wordt. Het verschil tussen het eigen haar en het tricopigmentatie resultaat wordt hierdoor minder mooi.

Tricopigmentatie kosten

Een ander voordeel van de tricopigmentatie behandeling is de lage tricopigmentatie kosten, wanneer dit wordt vergeleken met bijvoorbeeld een haartransplantatie in Nederland. De kosten van deze behandeling variëren van ongeveer €500 tot ruim €3.000. Deze kosten zijn aanzienlijk lager dan een haartransplantatie in Nederland, maar vergelijkbaar met een haartransplantatie in Turkije.

Tricopigmentatie ervaringen

Online zijn behoorlijk veel tricopigmentatie ervaringen gedeeld. Uit deze ervaringen blijkt dat er zowel goede als slechte klinieken zijn. Over bepaalde klinieken zijn namelijk veel negatieve ervaringen ervaringen gedeeld. Over andere klinieken zijn daarentegen juist veel positieve ervaringen gedeeld. Onderzoek daarom van tevoren altijd welke klinieken een hoge klanttevredenheid hebben.