Scherp kunnen zien is ontzettend belangrijk. Om bijvoorbeeld deel te kunnen nemen aan het verkeer, maar ook voor heel veel andere dingen. Het is helaas onvermijdelijk dat er mensen worden geboren met een oogafwijking. Gelukkig kan daar tegenwoordig in veel gevallen wat aan gedaan worden. Contactlenzen en brillen zijn de meest gebruikte oplossingen voor oogproblemen. Mensen met een oogafwijking worden gecontroleerd door de opticien en daarbij wordt een passende oplossing gezocht. Sinds een aantal jaren is er een nieuwe technologie op de markt gekomen voor mensen met een oogafwijking. U kunt tegenwoordig uw ogen laseren. Deze methode bestaat al ruim 30 jaar. Toch wordt het pas sinds enkele jaren hier in Nederland toegepast. Tegenwoordig is uw ogen laseren veilig. Op een enkele complicatie na, is de techniek zodanig ontwikkeld dat het genoeg vertrouwen heeft gecreëerd voor de Nederlandse markt.
Aanbiedingen ontvangen van de beste klinieken
Ontvang binnen 3 werkdagen persoonlijke aanbiedingen met 5%-35% korting!
GRATIS EN GEHEEL VRIJBLIJVEND – Binnen 1 minuut ingediend!
Populairste onderwerpen
Ogen laseren - veelgestelde vragen
Duur van de behandeling | 30-40 minuten (laseren zelf maar enkele seconde) |
---|---|
Hoe lang duurt het voordat ik naar huis kan? | Vrijwel direct |
Hoeveel mensen vinden het na afloop de moeite waard? | 83% |
Prijsindicatie | €500,- tot €6.000,- |
Populaire behandelmethodes | LASIK, LASEK & PKR |
Gerelateerde behandelingen | Ooglidcorrectie, wenkbrauwtransplantatie, wenkbrauwlift, onderooglidcorrectie |
Gemiddelde tijd voordat het uiteindelijk resultaat zichtbaar is. | Direct, zicht kan enige tijd nodig hebben om volledig scherp te worden |
Waar moet u rekening mee houden?
Een ooglaserbehandeling klinkt erg spannend. Veel mensen denken daarom vooraf goed na of ze deze behandeling willen aangaan. Onze ogen zijn ons erg dierbaar en de grootste angst is om blind te worden. Toch blijkt in de praktijk dat dit tegenwoordig vrijwel nooit meer voorkomt.

Ogen laseren?
U kunt in de beginperiode na de behandeling nog zichtverlies hebben, maar dit hoort na 1 dag wel redelijk hersteld te zijn. Om deze behandelingen vrijwel altijd goed te laten verlopen, wordt er vooraf een uitgebreid onderzoek gedaan. Het is namelijk erg afhankelijk van uw ogen en andere lichamelijke aspecten of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. Bij netvliesafwijkingen of hoornvliesaandoeningen is de kans bijvoorbeeld erg klein dat u deze behandeling kunt aangaan. Uw ogen laseren onder de 18 jaar of bij zwangerschap is ook niet mogelijk. Daarnaast moeten uw ogen de afgelopen 2 jaar stabiel zijn. Dat wil zeggen dat uw sterkte niet meer is veranderd sinds de laatste meting 2 jaar geleden. Dit vooronderzoek wordt vrijwel altijd gedaan door een optometrist. Deze persoon is hier gespecialiseerd in en kunt u hierover het beste adviseren. Na het onderzoek wordt er een passende behandeling bedacht. Er zijn namelijk verschillende ooglasermethodes. Deze verschillende methodes zorgen er voor dat zoveel mogelijk oog-types gelaserd kunnen worden. Ook om het vooronderzoek succesvol te laten verlopen moeten de ogen vooraf hersteld zijn. Lenzen moeten een ruime tijd van tevoren niet meer gedragen worden zodat het hoornvlies zijn oorspronkelijke vorm kan aannemen. Het is de bedoeling dat uw kliniek u hierover uitgebreid informeert en uw vragen hierover beantwoord.
Wanneer kunt u het beste uw ogen laseren?
Ogen laseren is precisiewerk. Het is daarom ook erg belangrijk dat alles goed wordt gecontroleerd en de passende behandeling wordt gekozen. Op deze manier zal het eindresultaat verbluffend zijn. Veel mensen zien na hun ogen laseren nog scherper dan met een bril of lenzen. Toch wachten veel mensen met deze behandelingen. Dit komt omdat een cliënt in veel gevallen maar één keer hun ogen kunnen laseren. Vanwege simpelweg ouderdom verliest u naarmate u ouder wordt weer een klein deel van het zicht. Door uw ogen laseren nog even uit te stellen, stelt u deze bijwerking ook uit. Veel mensen vinden dit erg prettig. Zij hoeven hierdoor bijvoorbeeld pas op hun 50e weer een bril te dragen. Meer informatie over dit onderwerp? Zie de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie.
Gerelateerde onderwerpen: